Nøtterøy Rundt

Postet av Birger Sevaldson den 8. Jun 2019


Nøtterøy rundt ble en spennende seilas for de tre Princessene som deltok

25. Mai var det klar for Nøtterøy rundt med det vanlige slepet fra Fjærholmen


Tre Princesser deltok: N8, N22 og N14. Det var litt mager deltagelse men det ble allikevel en morsom og spennende seilas.

Det var sønnavind og noe svak vind i starten men det økte litt på med en fin bris som holdt seg utover dagen. N22 kom best ut og ledet ut vestfjorden og helt til Vrengen. N14 strevde med båtfart på kryss og ble liggende etter. I Vrengensundet ble det imidlertid omstokk av kortene og alle tre båtene samlet seg. Det var svært spennende gjennom sundet med vekslende ledelse mellom båtene og forskjellig veivalg. N 14 gikk lenger sør etter "svingene" i sundet og det så lenge lovende ut, men N22 smatt foran da de møttes. Så nærmet vi oss bøyen sør for Årøy. N22 ledet med N14 ikke langt etter og N8 omtrent like langt bak der igjen. Diskusjonen gikk varmt i N14: Følge N22 som stevnet rett ut av sundet eller snu ved bøya og seile gjennom Årøysund. Vi valgte Årøysund og N8 fulgte etter. 

På vei inn i Årøysundet, med storesøster IOD foran.


Det var stabil sønnavind og det viste seg at dette lønte seg stort. Da vi møttes ved Bjerkøy lå vi flere hundre meter foran, med N8 på andre plass og N22 sist. Kun to andre båter gjorde det samme: en RS som lå sist og en IOD som hadde gjort seg bort ved feilnavigering. Rart at ikke flere våget.

Fornøyde glis ombord i N14


Seieren gikk til N14, med N8 på andre og N22 på tredje.


N14: Fra venstre, Birger Sevaldson, Anders Kristiansen og Helge Tor Kristiansen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Birger Sevaldson